kybun MechanoTerapien

I 80’erne boede Karl Müller i flere år i en lerhytte midt i Koreas rismarker.

I den periode opdagede han de positive egenskaber ved rismarkernes lerholdige jordbund. Når vandet langsomt løber hen over markerne, er jorden blød og elastisk og meget behagelig at gå og stå på. Karl Müller forskede i flere år i, hvordan han kunne bringe denne rismarksfølelse ind i moderne menneskers hverdag. ETH-ingeniøren udviklede først skoen med den runde sål. Denne rullesål stod i diametral modsætning til grundprincippet om at "støtte, føre, dæmpe", som herskede i skoindustrien på daværende tidspunkt, og blev angrebet massivt af videnskab, medicin og skoindustri.

Fra rulleprincippet til walk-on-air-konceptet
Takket være den overvejende positive indvirkning på kroppen blev den runde rullesål alligevel en verdenssucces og resulterede inden for 10 år i et salg på 10 millioner par sko. Dette vendte op og ned på skoindustriens tankesæt og kopieres 10 år senere af flere end 100 firmaer.

Men Karl Müller fandt nye metoder til at efterligne følelsen af at stå eller gå i en rismark på en endnu mere naturtro måde. Det gjorde det muligt for ham at bringe denne fornemmelse ind i moderne menneskers hverdag. Tusindvis af erfaringer har lært ham følgende, hvilket understøttes af flere undersøgelser: Jo behageligere det føles at gå og stå, jo bedre er det for den menneskelige krops sundhed. Med denne indsigt solgte han i 2006 hele MBT-koncernen til investorer, som fortsat ønskede at satse på rulleprincippet. Karl Müller koncentrerede sig fra dette tidspunkt fuldt og helt om at forske og udvikle det bløde, elastiske kybun-bevægelseskoncept. Resultatet blev kyBounder, kyBoot og kyTrainer.

Følelsen af et blødt, elastisk underlag
kybun MechanoTerapien udvklet af Karl Müller er en erfaringsvidenskab, som har indset disse sammenhænge og udviklet produkter, som gør det muligt at bringe velbefindende og følelsen af en blød, elastisk naturlig jordbund ind i moderne menneskers hverdag. Efter årelang forskning og udvikling er det lykkedes Karl Müller og hans team at efterligne rismarksfornemmelsen på perfekt vis. At stå på det bløde, elastiske fjederunderlag kyBounder og at gå på kyBoots luftpudesåler træner fødderne, retter kroppen op, løsner musklerne, skåner leddene og forbedre venepumpefunktionen.


Andre artikler om emnet: