Den positive virkning af bløde, elastiske materialer

Efter flere års forskning fandt Karl Müller et materiale, som kommer meget tæt på naturlig lerjord, nemlig polyurethan (PU). Den PU-blanding, som anvendes til kybun MechanoTerapien, har tre væsentlige fordele i forhold til traditionel pvc: det er også ekstremt blødt i dybden, har en høj modsatrettet fjedervirkning og trætter stort set ikke.

Man kan stå på det bløde, elastiske flerkomponent-polyurethan i timevis uden at blive træt. Som følge af den manglende stabilitet opnås en koordinativ træning af hele muskelkæder. Det intramuskulære samspil medfører, at musklerne skiftevis spændes og løsnes. Dette er med til at løsne spændinger. Takket være det bløde, elastiske materiale sker omstillingen tilbage til en fodorienteret gang (omstilling af gangmønstret) automatisk.

At stå og gå dynamisk på det bløde, elastiske materiale:

− løsner spændinger
− træner fodmotoren
− holder leddene i konstant bevægelse uden at overbelaste dem
− strækker forkortede muskler
− fjerner kompenserende kropsholdninger
− retter holdningen op

kybun MechanoTerapien bringer det naturlige underlag ind i hverdagen
kybun MechanoTerapien udnytter de positive egenskaber ved det bløde, elastiske underlag på den menneskelige krop. Underlagene i vores moderne verden er flade og hårde. Derfor er der brug for fodtøj, der giver os følelsen af at gå på et naturligt underlag. Det bløde, elastiske materiale i kyBoots luftpudesål giver denne følelse.

På det bløde, elastiske fjederunderlag kyBounder kan man i hverdagen styrke sin fodmuskulatur og dermed opnå et naturligt, fodorienteret gangmønster, som forbedrer sundheden hele vejen rundt.

Andre artikler om emnet:

kybun MechanoTerapien

Foden som nøglen til en sund krop

kybun MechanoTerapi i hverdagen

Anvendelse og begyndervanskeligheder

Fordelen ved PU
I modsætning til pvc-måtten synker foden langt og blødt ned i PU.